مجتمع مسکونی آزاد اثر سید جلیل موسوی

نام پروژه: مجتمع مسکونی آزاد

عملکرد: اقامتی

معماران اصلی: سیدجلیل موسوی

کارفرما: محمد صادق موسوی

همکاران طراحی: سید آکام کاتورانی، سپهر عدالتی مرفه ، راضیه شعاعی،  فرشته بصیری، علیرضا مرادی مشکین

تهیه نقشه های فاز ۲: دفتر معماری موسوی و همکاران

آدرس پروژه: همدان، خیابان آزاد

مساحت/زیربنا:  ۲۵۰ m2 / 1220 m2

جزئیات طبقات و کاربری آنها:  جزئیات طبقات و کاربری آنها

طراحی و دکوراسیون داخلی: دفتر معماری موسوی وهمکاران (MA)

اجرای پروژه: سید جلیل موسوی . سید آکام کاتورانی

طراحی سازه: رضا زمانی

نوع سازه: اسکلت بتنی

طراحی تأسیسات مکانیک: محمد محجوبیان

سرپرست کارگاه: سید آکام کاتورانی

نظارت پروژه: سید جلیل موسوی

عکاسی پروژه:  پرهام تقی اف

مشاور مبانی فکری: غلامرضا طلیسچی

مشاور گرافیک: سپهر عدالتی مرفه

بودجه‌ی کل: ۱۱.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

برندهای محصولات مصرفی: شیرآلات KWC  ، سرامیک تبریز و کرابن ، شیشه ی قزوین

جوایز کسب شده توسط پروژهملی و بین المللی: ۱ فینالیست جایزه ی بزرگ معمار در بخش آپارتمانی، ۱۳۹۵

بررسی وضعیت امروزی آپارتمان ها در عرصهء شهر همدان نشان دهندهء یک ویژگی مهم در سازماندهی اصلی آنهاست: جدایی فضاهای عمومی از فضاهای خصوصی،که این مشخصه به عنوان یک الگو در طراحی پروژه آزاد عینیت یافته است. فضاهای ثابت و خدمات دهنده در میانه و فضاهای اصلیِ عمومی و خصوصی در دو طرف آن قرار گرفته است. تغییر وضعیت ارتباط درون و برون در جدارهء واحدها از طریق، تغییر در بازشوها میسر میشود. این تغییرات در جهت بدست آمدن کیفیت گوناگون فضای داخلی واحدها، با توجه به محیط پیرامونی پروژه انجام شده است.فضای نشیمن با بهره گیری از نور جنوب دارای بیشترین بازشو، آشپزخانه در جهت شرق دارای بازشوهای منفصل و یکنواخت و خوابها که نور غرب را در زاویه دریافت میکنند، توسط قطعات چوبی باز و بسته شونده کنترل نور را در دست دارند‌.

گوشه جنوب شرقی با توجه به فضای سبز مقابل، دارای بیشترین گشایش در جداره است. تغییر در محل تراس ها و بازشوها در طبقات مختلف باعث ایجاد تنوع فضایی و بوجود آمدن تعریف متفاوتی از ارتباط بین فضای درون و برون شده و در عین حال فضای مناسبی را با درجات متنوع محصوریت برای فعالیتهای زیستی افراد ساکن فراهم می آورد. پنجره های کوچک افقی دید افراد به فضای سبز و آسمان را در دو حالت نشسته و ایستاده امکانپذیر کرده و با تغییر در افق دید و نمایش زمین و آسمان در هر افق بصری، حسی بینابین را القا میکند. محوطهء منبع آب شهری مقابل ساختمان آزاد با نرده های عمودی و فضای سبز خود، عنصری هویت بخش در بافت قدیمی خیابان آزاد بوده که الهام بخش جدارهء نیمه شفاف طبقه همکف در پروژه شده و همچنین اتصال بنا به زمین را شکل داده است. که با حفظ تداوم دید به فضای داخلی و ریتم عمودی خود، منجر به برقراری دیالوگی هماهنگ با نرده های محوطهء قدیمی منبع آب شده است.

منبع : aoapedia.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *