سبک های مختلف طراحی نما ساختمان
سبک های مختلف طراحی نما ساختمان
نمای ساختمان اولین چیزی است که توسط افراد دیده می شود. یک طراحی نمای ایده آل و مناسب به ساختمان هویت می بخشد و افزایش ارزش مالی آن را به همراه دارد. در سال های اخیر سازندگان ساختمان، متوجه اهمیت طراحی نمای ساختمان شده اند و این امر باعث شده، طراحی نما به یکی از شاخه های مهم در معماری و ساختمان سازی تبدیل شود. سبک های مختلفی برای طراحی نمای ساختمان وجود دارد که برای اجرای آن ها از متریال و مصالح مختلفی استفاده می شود.
در این مقاله سعی داریم در مورد اهمیت طراحی نما و سبک های پرطرفدار آن، اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. تا پایان ما را همراهی کنید.
سبک های مختلفی برای طراحی نمای ساختمان وجود دارد که برای اجرای آن ها از متریال و مصالح مختلفی استفاده می شود.
اهمیت طراحی نمای ساختمان
طراحی یک نمای ایده آل برای یک ساختمان از جهات مختلف اهمیت دارد:
- عایق صوتی
سر و صدا و آلودگی صوتی به خصوص در شهرهای بزرگ بسیار آزاردهنده است. اگر از متریال مناسب استفاده شود، نمای ساختمان به عنوان یک عایق صوتی عمل می کند و از ورود آلودگی صوتی به فضای داخلی ساختمان جلوگیری می کند.
- عایق حرارتی
سرمایش و گرمایش در فصول مختلف سال نیاز به مصرف انرژی زیادی دارد. استفاده از متریال مناسب (با ضرایب انتقال حرارت پایین)، نمای ساختمان را به یک عایق حرارتی تبدیل می کند. در این حالت مدیریت مصرف انرژی به بهترین وجه ممکن صورت می گیرد و اتلاف انرژی به حداقل می رسد.
- افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله و شرایط جوی نامساعد
استفاده از متریال مناسب باعث می شود که ساختمان در برابر زلزله مقاوم سازی شود و در شرایط جوی نامساعد مانند باران و برف به عنوان یک عایق رطوبتی عمل کند.
- محافظت از ساختمان در برابر ضربه و فشار
طراحی نمای ساختمان باعث می شود که مقاومت مکانیکی ساختمان در برابر ضربه و فشار افزایش پیدا کند و این کار به مقاوم سازی ساختمان کمک زیادی می کند.
- زیبایی ظاهری ساختمان
انجام یک طراحی برای نمای انواع ساختمان ها باعث زیبایی ظاهری آن ها می شود. این زیبایی باعث بهبود روحیه افراد ساکن در ساختمان و افزایش ارزش ملکی آن می شود.
- مقاومت در برابر آتش سوزی
انتخاب متریال مناسب در هنگام طراحی باعث می شود که ساختمان مورد نظر در برابر آتش سوزی مقاوم شود و از بروز بسیاری از خسارت های مالی و جانی که بعضاً جبران ناپذیر هم هستند جلوگیری کند.
برای بهره مندی از تمامی این مزایا و انجام کار به نحو احسن به سراغ یک شرکت معماری معتبر در این حوزه بروید.
طراحی نما بر اساس کاربری ساختمان
سبک کلاسیک، مدرن و مینیمال از سبک های پرطرفدار برای طراحی نمای تجاری هستند. در این طراحی ها از متریالی مانند آجر، شیشه و فلز استفاده زیادی می شود. در انتخاب رنگ بایستی هارمونی آن با سبک انتخابی را مورد توجه قرار داد تا نتیجه کار، یک طراحی زیبا و چشم نواز باشد.
سبک های مختلفی برای طراحی نما برای این گونه ساختمان ها وجود دارد مانند سبک مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک که با در نظر گرفتن پارامترهایی از جمله میزان بودجه، متراژ پروژه، شرایط اقلیمی منطقه، سلیقه کارفرما و … سبک مورد نظر انتخاب می شود. سنگ، آجر و سیمان مصالح پرکاربرد برای طراحی نمای ساختمان های مسکونی هستند.
سنگ، آجر و سیمان مصالح پرکاربرد برای طراحی نمای ساختمان های مسکونی هستند.
سبک های پرطرفدار
طراحی نمای کلاسیک و مدرن از سبک های پرطرفدار در طراحی نمای انواع ساختمان ها هستند.
سبک کلاسیک
در این شیوه از المان هایی مانند سرستون های بلند و مجسمه های خاص و متریالی مانند مرمر و گرانیت استفاده می شود. استفاده از این المان ها، از یک نظم و تقارن خاصی تبعیت می کند. نورپردازی و توجه به جزئیات از دیگر ویژگی های منحصر به فرد این سبک است که باعث شده، هزینه نسبتاً زیادی را به کارفرما تحمیل کند.
سبک مدرن
استفاده از طرح های خلاقانه و متریال جدید مانند شیشه، کامپوزیت و فلز باعث ایجاد طرح های بسیار زیبا و منحصر به فرد می شود. در این سبک طراحی، نورپردازی اهمیت زیادی دارد. هزینه اجرایی سبک مدرن نسبت به سایر سبک ها، کمتر است.
دیدگاهتان را بنویسید