طراحی دفترکار کوچک با سبک بی نظیر صنعتی

رشد و توسعه ی شهرنشینی، فضای زندگی و کاری افراد را تحت تأثیر قرار داد. آسمان خراش ها و آپارتمان ها جایگزین بناهای ویلایی و یک طبقه شدند و متراژ فضای کاری و زندگی محدود گشتند تا پاسخگوی حجم عظیم جمعیت و کسب و کار های متعدد باشند. بدین ترتیب فضاهای کاری نیز کوچکتر شده است. امروزه یکی از دغدغه های اصلی صاحبان شرکت ها و ارگان ها محدودیت فضا می باشد. طراحان برای و معماران به دنبال ارائه ی راه حل هایی برای رفع این مشکل می باشند. آن ها با طراحی فضاهایی با پلان باز و استفاده از سبک های دکوراسیون مدرن، مینیمال و صنعتی سعی می کنند تا با استفاده از حداقل فضای موجود، بیش تری بهره وری را داشته باشند. در ادامه با معرفی نمونه ای از طراحی داخلی دفترکار کوچک همراه کاربران هستیم.

دفترکار حاضر که یک دفتر معماری می باشد، در یکی از ساختمان های تجاری شهر Centro در برزیل قرار گرفته است. این دفتر با متراژ ۵۳ مترمربع مشرف از یک طرف به خلیج گوانابارا بوده و از سمت دیگر از چشم انداز زیبای پل  Rio-Niterói بهره می برد. در طی طراحی و بازسازی پروژه، طراحان فضای کاری برای شش کارمند طراحی نمودند.

همانطور که اشاره شد، فضای داخلی این دفتر معماری کوچک بوده، از این رو طراحان در تقسیم بندی فضا آن را به دو بخش اصلی تقسیم بندی کردند: بخشی برای کار و قسمتی برای ملاقات با مشتریان. بخش تجاری رو به فضای خارجی گسترش یافت و تقریبا ۲۰ متر مربع به متراژ فضای داخلی افزود، بنابراین علاوه بر کارمندان دفتر، بلکه برای مشتریان نیز راحتی بیشتری ایجاد می کند.به طور کلی فضای موجود به پنج قسمت تقسیم شده بود : ایستگاه کاری تیم چهار نفره، منطقه کاری مدیریت که دو معمار بودند، یک آشپزخانه + سرویس بهداشتی و حمام، فضای نشیمن مشتریان و بالکن (که اکنون ۹ مترمربع است). طراحی دفترکار کوچک معماری به گونه ای طراحی شد که دفتر دارای ظاهری شبیه به یک خانه دارد و در آن رد پای سبک امروزی و پرطرفدار صنعتی دیده می شود. دیوارهایی با پوشش بلوک های سیمان، استفاده از شبکه چوبی در سقف، توری و قفسه های فلزی در ترکیب با تنالیته های سرد خاکستری یادآور حضور سبک صنعتی می باشد. برای ایجاد محیطی شبیه به خانه، تمام پوشش ها از بافت عناصر طبیعی و سیمان انتخاب شده است. به علاوه، پرده های پارچه ای محیط را دنج تر کرده و استفاده از گیاهان طبیعی در گوشه گوشه احساس خانه را تقویت می کند.فضای آشپزخانه به واسطه ی یک پارتیشن چوبی و یک قفسه ی فلزی از بخش نشیمن مشتریان جدا شده است. میز میان آن پارتیشن علاوه بر این که بر زیبایی فضا افزوده، به عنوان میز غذاخوری میز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین باعث می شود تا نور به اندازه کافی به آشپزخانه بتابد. قفسه ی فلزی هم به عنوان پارتیشن این دو بخش را از هم جدا ساخته و همچنین به عنوان یک عنصر تزئینی قرار گرفته است.
با توجه به پالت رنگی غالب در دکوراسیون این دفتر، طراحان برای تقویت ایده حضورت طبیعت در راستای ایجاد محیطی شبیه خانه، روی رنگ های چوبی و سیمان تمرکز کرده اند. وجود پنجره های سرتاسری علاوه بر تأمین نور طبیعی در طول روز، موجب تهویه مطبوع می شود و کاربران می توانند در فصل های گرم از نسیم ملایم بهره مند گردند.

پلان، دیاگرام، سکشن و غیره.

منبع :

تحریریه خط معمار

نگارنده: مینا مقدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *