طراحی جالب و مشهور کتابخانه بینهای تیانجین چین / معماران MVRDV

هنگامی که کتابخانه بینهای در اکتبر سال ۲۰۱۷ در شهر ساحلی چین تیانجین افتتاح شد ، بلافاصله سیل جمعیت بازدیدکنندگان را به خود جلب کرد و با سری عکس های رسانه های اجتماعی توجه ها را به خود معطوف کرد. البته جای تعجبی هم ندارد ، با توجه به اینکه طراحی این کتابخانه کاملاً خیره کننده و فوق العاده است. در نگاه اول به این فضا، آتریوم سفید روشنی وجود دارد که به نظر می رسد که از ردیف های مواج متعددی بر روی یکدیگر با کتابهای رنگارنگ پوشیده شده است. البته این همه آنچه که به نظر می رسد نیست !

واقعیت این است که طراحی مدرن کتابخانه کاملاً غیرقابل انکار است ، اما اندک جزییاتی نیز وجود دارد: کتابهایی که از این مخزن ادبی استفاده می کنند در واقع واقعی نیستند.

بیشتر کتابهای موجود در این ردیف ها در واقع تصاویر چاپ شده از جلد کتاب که روی قسمت پشت قفسه قرار گرفته اند برای جلوه دادن ردیف هایی از موزه ها هستند. اگر نگاهی دقیق تر به عکسهای خیره کننده از فضا بیندازید ، به راحتی می توان کتابهای واقعی را جدا از ماکتهای مسطح کتاب تمیز دهید.

این ساختمان که توسط شرکت معماری هلندی MVRDV طراحی شده است ، دارای ۳۶۰۰۰ فوت مربع مساحت چشمگیر می باشد و پنج طبقه ارتفاع دارد ، همچنین ظرفیت قرار دادن بیش از یک میلیون کتاب در مجموعه خود را برخوردار است. با این وجود ، فقط حدود ۲۰۰۰۰۰ جلد کتاب ، که در اتاقهای رایج مطالعه کتابخانه قرار دارد ، ذخیره می کند.

در حقیقت ، فرم پیوسته خمیده قفسه ها در اتاق اصلی به عنوان صندلی و پله برای بازدید کنندگان کاربرد دارد و این احساس را به شما می دهد که در یک دریای عظیم از کلمات گم شده اید. این قفسه های مواج یک سالن کروی بزرگ و درخشان سفید را که در مرکز اتاق قرار دارد احاطه کرده اند. وقتی از پارک خارج از کتابخانه به ساختمان آن نظاره کنید، فضای بی نظیری شبیه یک چشم غول پیکر را مشاهده می کنید که به آن قبلاً لقب “چشم بینه” داده شده است.

این کتابخانه بخشی از یک مرکز فرهنگی شهری است که در  شهر تیانجین ساخته شده است. تئاتر بزرگ تیانجین ، گالری هنر ، موزه تاریخ طبیعی ، موزه علم و فناوری و سایر مکانها در نزدیکی آن قرار دارند.

MVRDV  با همکاری موسسه برنامه ریزی و طراحی شهری تیانجین (TUPDI) کتابخانه تیانجین بینه را به عنوان بخشی از برنامه بزرگتر برای تهیه یک منطقه فرهنگی  برای این شهر طراحی کرده اند. این ساختمان نه تنها به عنوان یک مرکز آموزش بلکه به عنوان اتصال دهنده پارک از منطقه فرهنگی فعالیت می کند. شکاف بیضی شکل که در داخل ساختمان قرار دارد توسط “چشم” باز می شود ، یک کره آینه ای با یک سالن که فضای اصلی درون آتریوم را به خود اختصاص داده است و فضای درنظر گرفته  را در داخل بزرگتر می کند. قفسه های کتاب جلدی که شکل کره زمین را تداعی میکنند ، فضای داخلی ، توپوگرافی و مناظری را ایجاد می کنند که کانتینرها به آن رسیده و به اطراف آن می پیچند.

 

 

منبع : پویانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *